\

Wat opdrachtgevers over mij vertellen
Beste Octavia,

Wat is het toch leuk om met jou samen te werken. Fijn dat je vandaag bij BNI Alpha bent. Hoe voelt het om weer om terug op het oude nest te zijn? Het is alweer oktober 2016 dat ik jou voor het eerst tegenkwam bij BNI Alpha.

Ik wist nog niet veel van BNI, maar met jou als mentor had ik mij geen betere BNI-start kunnen wensen. Jouw stijl kan ik typeren als no-nonsense, WYSIWYG met een flinke vleug hartelijkheid. Klanten die ik naar jou doorverwijs middels een aanbeveling, zijn erg blij met de diensten die je aanbiedt. Dankzij jouw hulp winnen ze de aanbestedingen waar ze op inschrijven.

Quote van Saskia Jilisen directeur Cleanovation: "Wat is dat een kanjer, die Octavia. Echt een goede tip, Eus!" Ook mijn compagnon Michel Croiset is erg van je gecharmeerd. Quote Michel Croiset, U Town: "Octavia haalt voor haar klanten alles uit de kast en zorgt simpelweg voor de gunning van de aanbesteding. Excel­systemen wil ze helemaal op maat en kloppend, fijn dat ik daar af en toe mij mag helpen. Octavia is een must have!"

Octavia, voor mij ben jij DE Aanbesteding­specialist.

lk hoop dat we nog lang mogen samenwerken en ik ga je van harte aanbevelen in mijn netwerk.

Met inspirende groet,

Eugène Kuisch
U Town

Over de Skoda Octavia is een geweldige reclamespot* gemaakt.
Je beweegt door een buitenwijk, door Suburbia, waar alles 'larger than life' is.
Kinderen likken aan ijsco's half zo groot als zij zelf.
Een moeder loopt achter een kinderwagen formaat Hummer.
Je passeert een man die zijn manshoge hond uitlaat. Of is het andersom?
Een grasmaaier met raketmotor ziet eruit alsof hij zo gaat opstijgen.
En de barbecue met 5 uitlaten, laat Kevin's Black Bastard diep - dieeeeep - in de schaduw staan.
Wij zien de bewoners, en de bewoners - van jong tot oud - kijken ons met open mond na.
Op het oog rijden we in een gewone auto. Maar schijn bedriegt. Het is ... een Skoda Octavia.
Octavia, ik werk regelmatig met je samen op aanbestedingsgebied.
Jij doet de projectplanning en begeleiding en ik verzorg de teksten.
Samen voorzien we klanten van de best mogelijke inschrijving.
Met al heel wat successen tot gevolg.
Maar weet je, mijn bewondering voor jou neemt nog elke keer toe als ik zie ...
Hoe snel je een aanbesteding doorwerkt en alle belangrijke zaken op een rijtje hebt.
Hoe je feilloos de discutabele passages in de aanbesteding aanwijst. Kritische vragen stelt.
De confrontatie met de aanbestedende dienst aangaat. Je geen zand in ogen laat strooien.
Hoe helder je bent in je communicatie. Het project managet. De boel strak op de rit houdt.
Hoe je de klant met raad en daad terzijde staat. Paniekuitbraken bezweert. Eerlijk adviseert.
Octavia, jij bent zoals je naamgenootje, die auto in de reclame.
Je bent wie je bent, je doet wat je doet. Doodgewoon. Opvallend goed.
Het is mij een eer en een genoegen om met jou samen te werken.

Elly van der Heide
> 't Schaap met Vijf Poten: 0% wollig

* Reclamespot: https://vimeo.com/71811413
"Begin 2016 geleden heb ik Octavia gevraagd om ons kantoor te begeleiden bij een aanbesteding, voor een inschrijving als huisadvocaat bij de gemeente Woerden. Ik wilde daar met mijn kantoor, samen met een klein gespecialiseerd kantoor uit Almelo, aan meedoen.

Wij hadden nooit eerder aan een aanbesteding meegedaan en vonden het belangrijk om ons in dit lastige proces te laten begeleiden.

Octavia heeft ons vanaf het eerste moment door het proces geleid en met name ook inhoudelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan het opstellen van de diverse stukken en het beantwoorden van ingewikkelde, juridische vragen. Door haar begeleiding hebben zijn wij in het selectieproces op de derde plaats geŽindigd, van de 15 inschrijvingen. Dit betrof allemaal grote, bekende kantoren dus een hele prestatie.

Door deze derde plaats mochten wij door naar de inschrijvingsfase.

Alhoewel wij uiteindelijk de opdracht niet gegund hebben gekregen, weet ik zeker dat wij zonder de hulp van Octavia niet tot de inschrijvingsfase zouden zijn gekomen. Door haar toevoegingen is de inschrijving in plaats van 'goed' als 'zeer goed' beoordeeld en dat stukje extra heb je net nodig om bij de besten te horen. De bijdrage van Octavia is daarin dus van wezenlijk belang geweest.

Ik kan Octavia dan ook van harte aanbevelen voor het begeleiden van jullie aanbestedingstrajecten. En mocht je daar nog helemaal geen ervaring mee hebben: kijk eens op Tenderned of Aanbestedingskalender, misschien zit er iets voor je bij!"

Marcel van Wezel
> Tomlow Advocaten
"Omdat we met ons bedrijf A.N.J.A. Assisteert in wilden schrijven op de aanbesteding voor de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) in de regio Amersfoort, hebben we Octavia Siertsema in de arm genomen. Zelf waren we helemaal niet bekend met het traject inschrijven en alles wat erbij komt. Octavia wel en dat kwam goed van pas.

Schijnbaar moeiteloos maakte ze accounts aan en deed ze de voorbereidingen voor de inschrijving. De dag voor de inschrijving sloot, maakte ze nog 'snel even een afspraak' om door de vragenlijst heen te lopen. Alsof het niets was, liepen we door de vragen heen. Met haar kennis en ervaring wist ze feilloos de vragen te beantwoorden. Sterker nog, ze wist precies waar het over ging.

Wij de inschrijving ingestuurd en toen kwam het: er miste een AGB-code. Tja, daar wist Octavia ook niet heel veel van. Wij het formulier zelf ingevuld en na een paar weken reactie: het was niet helemaal goed gegaan. De deadline van de inschrijving verliep en we hadden haast het rond te krijgen (wat bij ambtenaren niet zo werkt). Dan denk je: verloren race! Niets bleek minder waar, want wat we tot dan toe nog niet hadden gezien, is haar contactenlijst in haar telefoon. Even wat telefoontjes plegen, uitstel geregeld en bij de juiste persoon voor de AGB-code terechtgekomen.

AGB-code binnen de termijn binnen en de aanbesteding werd definitief gegund. We hebben ervaren dat Octavia over veel kennis en ervaring beschikt en als ze ergens niet vanaf weet, ze altijd wel iemand in haar netwerk heeft die je dan weer verder helpt.

We zijn Octavia (en haar contacten) heel dankbaar."

Anja van Altena
> A.N.J.A. Assisteert
"ln 2014 heeft mevrouw Siertsema Het Betere Werken ondersteund tijdens een aanbestedingsprocedure voor een tender bij een middelgrote gemeente in het midden van het land. Zij heeft ons ondersteund op een heldere, transparante en nauwgezette manier bij de inschrijving op deze Europese openbare aanbesteding. Enerzijds luisterde zij zeer nauwkeurig naar onze vragen en anderzijds volgde zij zeer precies het protocol en de eisen van de opdrachtgever. Wij hebben dit als een prettige en zeer professionele samenwerking ervaren, waarin wij maximaal ontzorgd werden en wij vanuit groot vertrouwen haar adviezen hebben opgevolgd.

Op basis van haar kennis en vaardigheden hebben wij deze aanbesteding van bijna 200.000 euro dan ook gegund gekregen.

Wij bevelen haar graag aan als specialist in aanbestedingsprocedures en zijn ervan overtuigd dat mevrouw Siertsema een waardevolle ondersteuning voor welke organisatie dan ook zal zijn in aanbestedingsprocedures. Zonder haar inspanningen hadden wij deze complexe aanbestedingsvraag niet gegund gekregen. Wij staan graag tot uw beschikking voor bijkomende informatie en nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor een nadere toelichting."

Peter Knol, mede-eigenaar
> Het Betere Werken"Voor ondernemers van Zakelijk Heuvelrug, gaf Octavia Siertsema een presentatie over inschrijven op aanbestedingen. Ze deed dat in samenwerking met de inkoopcoördinator van Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze vertelde eerst vanuit de gemeente hoe het inkoopproces verloopt. Daarna legde Octavia uit waar je als inschrijver op moet letten. Ze gaf ook tips, bijvoorbeeld over het slim lezen en goed invullen van documenten.

Het waren interessante uiteenzettingen en Octavia's heldere, overtuigende betoog maakte veel duidelijk. In de aanloop naar de presentatie toe merkte ik het al: Octavia is een prettig en doortastend mens waarmee het goed samenwerken is."

Patricia Wesselman, bestuurslid van ondernemersvereniging Zakelijk Heuvelrug
> Zakelijk Heuvelrug"Wij schrijven eigenlijk nooit in op aanbestedingen. Maar toen de NPO een aanbesteding uitschreef voor het vernieuwen en onderhouden van de websites van Zapp en Zappelin, wilden wij graag meedingen naar de opdracht.

Octavia heeft ons geholpen bij de inschrijving. Ze dacht met ons mee over de planning en organisatie. Wat ik vooral sterk vind, is dat ze ervoor gezorgd heeft dat we compleet waren. Dat we niet voortijdig uit de race vielen doordat we een kleinigheidje vergaten. Het resultaat? We hebben de opdracht gegund gekregen!"

Raymond Vellener, Brightin websites en apps, Utrecht
> Brightin"Octavia Siertsema coördineert en organiseert voor ons het totale inkooptraject. Het gaat daarbij om 5 regionale aanbestedingen voor 35 gemeentes op het gebied van WMO en Jeugdzorg.

Octavia is verantwoordelijk voor de organisatorische en contractuele kant van de inschrijvingen. De inhoud wordt binnen onze organisatie verzorgd, maar Octavia zorgt ervoor dat alle stukken compleet zijn en op tijd voorliggen bij de Raad van Bestuur. Intussen is de eerste fase van het aanbestedingstraject doorlopen. Het resultaat daarvan is, dat we een raamovereenkomst hebben met alle gemeentes als een van de preferred suppliers. We zijn nu in de tweede fase, waarbij we een specifiek aanbod ontwikkelen op verschillende percelen.

Octavia heeft met haar kennis en professionaliteit in een zeer kort tijdsbestek de Offertedesk voor Dichterbij opgezet. Hierbij toont ze een groot verbindend vermogen, waardoor ze snel en accuraat de dingen voor elkaar krijgt onder een vaak hoge tijdsdruk."

Henri Akkersdijk, directeur Dichterbij, Gennep
> Dichterbij