\

Diensten: Doorloop het aanbestedingsproces zonder kleerscheuren

Aanbestedingsspecialist Octavia Siertsema helpt MKB-bedrijven succesvoller inschrijven op aanbestedingen
U wilt dolgraag die overheidsopdracht hebben. Die Europese aanbesteding winnen. Dus moet u meedoen aan die tender. Maar laten we eerlijk zijn: inschrijven op aanbestedingen kost tijd, moeite en geld. Want een aanbestedings­document, en zeker een Europese tender, bestaat helaas nooit uit een paar A4-tjes. Al die bestanden met informatie, regels en criteria kunnen nogal intimiderend zijn. Maar niet voor mij. Door de jaren heen heb ik honderden bedrijven geholpen bij hun inschrijving. Een aanbestedende dienst brengt mij niet snel meer van mijn stuk.

U wilt toch niet het risico lopen dat uw concurrent er met de opdracht vandoor gaat? Daarom huurt u mij in: Octavia Siertsema, Aanbestedingsspecialist. Concreet, pragmatisch en nuchter.


Verhoog uw gunningsfactor

Bij aanbestedingen draait het allemaal om de gunning. Dat klinkt alsof het er alleen maar om gaat dat de aanbestedende partij u aardig vindt. In de praktijk gaat het om een afweging tussen prijs en kwaliteit. De prijs bepaalt u zelf. Ik help u alleen om een zo goed mogelijke offerte in te leveren.n.

Een perfecte inschrijving

Ik voorzie u van de juiste kennis en expertise. Ontwar eventuele onduidelijkheden in het bestek, in de documenten van de aanbestedende dienst. Maak alle voetangels en klemmen op uw pad onschadelijk. Achterhaal de vraag achter de vraag. Help u om die vragen precies zo te beantwoorden dat u het beste scoort. Om u zo te presenteren dat u meer kans maakt op succes. Ik help u kortom, om succesvoller in te schrijven op aanbestedingen.

Keiharde deadlines

Ik ken het aanbestedingsproces als mijn broekzak. Ben uw steun en toeverlaat. Maar ik zit u ook achter de broek aan, zodat u oplevert wat u beloofd heeft. Op tijd! De aanbesteder toont namelijk geen genade als u over de deadline heen gaat. Daarom houdt u van me. Daarom haat u me soms ook (een beetje). Dat hoort er allemaal bij.

Samenwerking

Ik werk graag samen met diverse specialisten.

  • Samenwerking met door de wol geverfde, commerciële tekstschrijvers. Zij zorgen voor een goed leesbare inschrijving en weten als geen ander de kern van het antwoord (uw cruciale boodschap) goed te verwoorden. Ze zorgen uiteraard dat er geen spel- en typfouten in staan en dat de zinnen prettig leesbaar lopen. Samen zorgen de tekstschrijver en ik ervoor dat alles beantwoord is en zelfs meer!
  • Samenwerking met een vormgever, voor een professionele en prettige uitstraling. Niet zo maar een vormgever, maar eentje die snapt hoe aanbestedingen werken, die om kan gaan met de specifieke eisen van een inschrijving. En extra handig: een vormgever met gevoel voor tekst, die waar nodig een tekst ietsje kan aanpassen, zodat het mooi past binnen de opgelegde limieten.
  • Samenwerking met een jurist, om te sparren over onduidelijke juridische zaken in de aanbesteding. Die, net zo als ik, weet hoe het aan de andere kant van de tafel, bij de aanbestedende dienst, werkt. Die helder en duidelijk advies geeft. Die weet waar hij in het aanbestedingsrecht op moet letten.
  • Samenwerking met collega's zoals tendermanagers en projectleiders. Zit mijn agenda te vol, dan zet ik een van mijn partners in. Partners met wie ik structureel samenwerk, die weten hoe ik het hebben wil.

Zie mijn Partners


Op de goede afloop!

Nadat u alle documenten heeft ge-upload, breekt Het Grote Wachten aan. Peentjes zwetend wacht u het oordeel af van de aanbestedende partij. Heeft u de opdracht gegund gekregen? Geweldig! Zo niet, dan bekijk ik waarom u de tender niet gewonnen heeft en de ander wel. Wat kunnen we daaruit leren voor een volgende keer? Tja... leuker kan ik het niet maken. Wel gemakkelijker. En beter.

Hebt u gelijk of krijgt u het?

Als de redenen voor afwijzing van uw inschrijving onrechtmatig zijn of zelfs onwetmatig, dan is beroep mogelijk. Op basis van de stukken kan ik een goede inschatting maken van uw kansen in een bezwaarprocedure. Is een proces onvermijdelijk, dan heb ik mijn samenwerkingspartner mr Tjeerd Grünbauer achter de hand, advocaat in overheidszaken

Wat denkt u ervan? Zullen we met elkaar in zee gaan?

Maak een afspraak